Barnkassar som gillas av de allra minsta, 1 – 12 år (inkl. gluten- & laktosfritt)

Extra gott för de allra minsta, här listar vi alla matkassar med extra barnvänliga middagar som uppskattas av de små. Barnkassarna levereras med lättlagade recept på snabblagade maträtter som även de minsta barnen känner igen. Om man har allergier eller andra kostbehov så kan man istället beställa 100% gluten- och laktosfria barnkassar från bl.a. City Gross, Årstiderna och Linas matkasse. Här finns även information om antalet middagar, personer, betyg/omdöme, prova-på priser och rabattkoder samt tillagningstid för respektive barnkasse.

Nu finns 7 barnkassar, inklusive laktos- och glutenfria alternativ ↓

Linas Barnfamilj
En extra god men mild middagskasse anpassad för barn, fylld med lättlagad mat som snabbt går att få fram på matbordet, perfekt efter en lång skoldag. Alla maträtter passar de små väl med klassiska favoriter.
  Personer 4
  Antal middagar 3, 5
  Tillagningstid ~20 - 40 minuter
  Pris fr. 509:- / Ord. fr 659:-
  Betyg
[Totalt: 19 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
City Gross Bamsekasse
Bamses goda barnkasse ger de små en härlig middagsstund att se fram emot. Med nyttiga svenska färskvaror, roligt pyssel och 3 - 5 näringsrika middagar som barnen gillar kan det inte gå fel.
  Personer 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~30 - 40 minuter
  Pris 499:-/ 629:- / 739:-
  Betyg
[Totalt: 26 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
Linas barnkasse utan gluten
Glutenfritt i en smarrig kasse! Denna sunda middagskasse innehåller allt som barnen kan tänkas tycka om, och kanske är sugna på efter en lång dag i skolan. 100% fri från gluten. Finns även som laktosfri.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~25 - 35 minuter
  Pris 509:- / Ord. fr 659:-
  Betyg
[Totalt: 18 Genomsnitt: 4.3]
Läs mer / Beställ
Linas Barnkasse Laktosfri
Laktosfritt men ändå så gott - Linas goda, helt laktosfria matkasse är perfekt för barn och föräldrar som är ute efter en helt laktosfri, näringsrik och lättlagad middag för 4 som går extra fort att tillreda.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~25 - 35 minuter
  Pris 509:- / Ord. fr 659:-
  Betyg
[Totalt: 13 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid barnkasse
En mumsig barnkasse som passar små och stora! Laga barnvänlig, ekologisk och nyttig mat som barnen känner igen med inslag av extra mycket grönt för att de små få i sig extra näring och nya grönsaker.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~30 - 45 min
  Pris 545:- / Ord. 795:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.3]
Läs mer / Beställ
Matkomfort familjefavoriter
Denna urgoda, barnvänliga middagskasse blir snabbt familjens favorit och innehåller förutom klassiska maträtter även barnvänliga grönsaker eller frukt. Alla middagar tar även maximalt 15-20 min att tillaga.
  Personer 4-8
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 1115:- / 2130:-
  Betyg
[Totalt: 21 Genomsnitt: 3.8]
Läs mer / Beställ

Barnkassen: Klassiska, barnanpassade recept och middagar snabbt och enkelt

Extra goda och lättlagade matkassar anpassade för de allra minsta barnen med klassiska och näringsrika recept som de små känner igen. Dessa barnkassar kommer med en mängd varierade rätter vilket tillåter mamma och pappa upptäcka nya favoriter som senare kan tillagas om och om igen hemma. Spara bara recepten till ett senare tillfälle och plocka fram dom när barnet undrar om ni kan äta den där goda middagen från förra veckan igen.

Vid varenda leverans (oavsett om man har en prenumeration eller inte) så går man alltid en komplett meny med nya, varierande recept varenda gång. Vissa barnkassar kommer med extra mycket näringsämnen så som grönsaker och andra nyttiga råvaror för att säkerhetsställa att barnen får i sig alla nödvändiga vitaminer, mineraler och andra nyttigheter som är bra för barnens utveckling.

Dessa anpassade barnkassar passar även utmärkt när man behöver mer variation i köket och varken vill spendera en mängd tid och pengar på att leta upp nya recept – låt matkassen sköta det åt er.

Om barnet har en allergi, exempelvis mot gluten eller laktos, så finns även anpassade barnkassar med gluten- och laktosfria råvaror. I vissa fall ersätts originalprodukten med ett allergianpassat alternativ, eller så tillagas maträtten utan den aktuella ingrediensen.

Vilka leverantörer har barnkassar?

Idag finns 5 leverantörer av barnkassar; Linas matkasse, Middagsfrid, Matkomfort samt City Gross, och sedan 1/8 2017 så går det även att beställa barnkasse från Årstiderna. Alla leverantörer har fri frakt direkt till dörren förutom City Gross som har gratis uthämtning i butik, annars kostar utkörningen 49:- / leverans. En matkasse-prenumeration passar främst de hushåll som har ont om tid och varken kan eller vill spendera tid på att åka till affären, handla mat med en sötsugen bebis – nu kan du istället få maten hemkörd i färdiga matkassar med en mängd spännande recept.

Leverantören planerar veckomenyn, handlar åt er och levererar direkt till dörren – du och dina barn sparar tid, lagar maten och äter den tillsammans. Vill du ha andra, lite mer vuxenanpassade recept och rätter så rekommenderar vi Middagsfrid barnkasse med stöd för Á la carte vilket innebär att du kan anpassa kassen efter dina behov.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Några exempel på recept som kan ingå i de ovan barnanpassade kassarna är bl.a. gratinerad rödspätta på gräddig spenatbädd, rostade rotfruktsstavar, krämig pasta med kyckling och bönsallad, falafel med rostad aubergine och tzatziki, köttfärskebab i pitabröd, salsa och fetaostkräm, kycklingben med krämig coleslaw och mycket mer. Ovan recept är tagna direkt från Middagsfrids barnkasse.

Prova-på pris, rabattkoder och välkomstpremier

Spara pengar när du beställer din första barnkasse och hitta bäst pris direkt i vår stora lista – nu kan du exempelvis beställa hem Linas goda barnkasse till prova-på priset 299:- första gången, liten fruktkasse värde 79:- ingår gratis med vår rabattkod ovan. Om du spanat in Bamses älskade barnkasse från City Gross så får du nu hela 200:- i välkomstrabatt, oavsett om du är ny kund eller inte.

Recept som kan ingå i barnkassar.