Test och rabattkod av matkassar från City Gross och ViktVäktarna

City Gross är inte bara Sveriges största matvarubutik online med 100-tals fysiska butiker över hela Sverige – de har också en hel avdelning dedikerad till att ta fram färdiga matkassar för alla tillfällen. Förutom vardagskassar för 4 så har de laktosfria-/glutenfria alternativ, 100% vegetarisk kost, flexitariankassar med smaker från världens alla hörn, barnkassar med pyssel, flexkasse som låter dig byta ut veckans recept och skräddarsy din egen veckomeny och mer. City Gross passar dig som söker stormarknadspriser, svenskt kött, fisk, ekologisk frukt och maximal valfrihet.

City Gross står även bakom den mest köpta matkassen för att effektivt gå ner i vikt: ViktVäktarnas matkasse har blivit en dundersuccé tack vare sitt fokus på hälsosamma, Smartpoint-beräknade middagar för en lyckad viktnedgång. Med ett stort urval av matkassar till prova-på pris och en stor matbutik online hittar du allt på inköpslistan direkt.

City Gross ekologisk flexitarian
En inspirerande kasse där minst 75% av råvarorna är ekologiska, utvalda efter säsongens urval. Med kravmärkta middagar är denna matkasse perfekt för er som vill äta nyttigt och med naturen i åtanke.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. 599:-
  Betyg
[Totalt: 30 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
City Gross glutenfria Familjekasse
En god middagskasse som passar alla som behöver undvika gluten. Med snabba, lättlagade recept och en stor variation av härligt svenskt kött, fisk & fågel samt säsongens grönsaker blir middagen magisk.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. 649 :-
  Betyg
[Totalt: 53 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
City Gross Familjekassen
En familjekasse på ett modernt sätt, serverar 2 - 6 pers. Med spännande recept, lättlagade råvaror, färskt kött och krispiga säsongsgrönsaker får du ny frisk fläkt av matlagningsinspiration i köket.
  Personer 2, 4, 6+
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 439:-
  Betyg
[Totalt: 65 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
City Gross billiga matkassen
City Gross har lanserat sin billigaste matkasse någonsin fylld med färska, svenska råvaror för 4 hälsosamma middagar och med fokus på minskat matsvinn, utan att kompromissa med kvaliteten.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~30 - 40 min
  Pris Ord. 299:-
  Betyg
[Totalt: 40 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
City Gross vegetariska kasse
En helt vegetarisk och färsk kasse med Ä-märkta produkter där quorn, soya, linser och bönor används som basprodukter. Med färdiga recept får du 3 - 4 kompletta vegetariska middagar.
  Personer 4
  Antal middagar 3 - 4
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 439:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
Laktosfria ViktVäktarkassen
Denna 100% laktosfria matkasse från ViktVäktarna serverar 5 Smartpoint-beräknade middagar. En välfylld matkasse perfekt för de hushåll som söker en kalorisnål, men sund livsstil fri från laktos.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord.pris fr. 629:-
  Betyg
[Totalt: 132 Genomsnitt: 4.5]
Läs mer / Beställ
ViktVäktarkassen
Gott och kalorisnålt på samma gång, perfekt för den som vill få koll på kaloriintaget för en mer effektiv viktnedgång. Med SmartPoint-beräknade recept får du 3 - 5 middagar i ViktVäktarnas matkasse.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 599:-
  Betyg
[Totalt: 165 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
Lätta ViktVäktarkassen
Nyhet från ViktVäktarnas: Kickstarta din viktminskningsresa med hälsosamma, mättande middagar fyllda med nyttigheter. 10 Smartpoints / kasse. Går fort att tillreda, nu med introduktionspris.
  Personer 2-4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~25 - 40+ min
  Pris Ord. 599- 699:-
  Betyg
[Totalt: 90 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
Viktväktarnas vegetariska matkasse
Är du vegetarian och samtidigt vill äta enligt Viktväktarna för en mer hälsosam viktminskning så är den nya vegetariska matkassen helt rätt val för dig. I vegokassen ingår 3 -4 middagar för 4 personer.
  Personer 4
  Antal middagar 3-4
  Tillagningstid ~20 - 30+ min
  Pris Ord. 499- 599:-
  Betyg
[Totalt: 95 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
City Gross flexitariankasse
City Gross populära flexitariankasse passar hushåll som vill äta lite mer vegetariskt, men ändå kan tänka sig en saftig hamburgare ibland. Innehåller alltid 100% svenskt kött, fisk och fågel - helt utan fläskkött.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~20 - 40 min
  Pris Ord. 599:-
  Betyg
[Totalt: 65 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
City Gross flexkasse
Skapa din egna veckomeny och byt ut valfritt antal middagar, recept och råvaror i din skräddarsydda, egna matkasse från City Gross. Denna nya service kostar fr. 29,95kr/portion och valfriheten är oändlig.
  Personer 2 - 12
  Antal middagar 3 - 7
  Tillagningstid -
  Pris 29,95:- / port.
  Betyg
[Totalt: 157 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
NYHET
City Gross matklar (Sous vide)
Nyheten Matklar från City Gross är en unik matkasse i sitt slag eftersom man endast behöver värma upp middagarna enligt Sous vide-metoden. Lyxigt, gott och samma smakupplevelse som på restaurang.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 4
  Tillagningstid ~5 - 15 minuter
  Pris 429 kr - 849 kr
  Betyg
[Totalt: 15 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
City Gross Bamsekasse
Bamses goda barnkasse ger de små en härlig middagsstund att se fram emot. Med nyttiga svenska färskvaror, roligt pyssel och 3 - 5 näringsrika middagar som barnen gillar kan det inte gå fel.
  Personer 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~30 - 40 minuter
  Pris 499:-/ 629:- / 739:-
  Betyg
[Totalt: 26 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
City Gross laktosfria matkasse
Med enkla, laktosfria och klassiska recept lagar du snabbt en näringsrik middag som passar både stora som små. Matkassen innehåller alltid svenskt kött, färsk fisk och säsongens bästa grönsaker.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris 519:- / Ord. 619:-
  Betyg
[Totalt: 8 Genomsnitt: 3.3]
Läs mer / Beställ
City Gross specialkasse
En inspirerande middagskasse för 4 personer som inte innehåller något fläskkött utan är fylld med färsk fisk, svenskt nötkött, färsk kyckling istället samt minst en vegetarisk rätt. Inklusive ekologiska råvaror.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~ 30 - 40+ min
  Pris 549:-
  Betyg
[Totalt: 6 Genomsnitt: 3.5]
INTE TILLGÄNGLIG
Tina knackar på (hos City Gross)
City Gross går ihop med allas älskade mästerkock Tina och tar tillsammans fram en sprillans ny matkasse där Tinas kokbok värde 250 kr ingår gratis. Denna matkasse kan endast beställas vecka 39 - 42.
  Personer 4
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~15 - 60 minuter
  Pris 589:-
  Betyg
[Totalt: 3 Genomsnitt: 2.7]
INTE TILLGÄNGLIG
NYHET
City Gross Julbaket
Baka årets mumsigaste julkakor, godis, knäck, lussebullar och annat gott som älskas av alla. Stora julstöket kommer med 8 recept för 8 personer för mer tid över till myspys. Kan beställas redan nu.
  Personer 8
  Antal middagar 8
  Tillagningstid ~ 30 - 45+ min
  Pris 599:-
  Betyg
[Totalt: 10 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ

Recension om City Gross som matkasseleverantör

City Gross är en välkänd matvarubutik med stort fokus på matkassar för alla situationer, kostbehov och framförallt – plånböcker. City Gross skickar alltid med råvaror av högsta kvalitet och vill göra hela Sverige både klimatsmartare och godare. Med välkända svenska varumärken och en egen köttmästare som hittar det bästa köttet som mals och styckas direkt i butik, Ä-märkta matvaror och GMO-fritt grisfoder för så få tillsatser som bara går ökar betyget ytterligare, och med sin snabba svarstid är City Gross en av våra främsta favoriter.

Köksteamet bakom City Gross matkassar har lång erfarenhet av matlagning och hälsosam kost, och därför kan de i samarbete med näringsexperter från ViktVäktarna även ta fram matkassar med fokus på hälsa och viktnedgång. ViktVäktarnas matkassar finns endast att beställa hos City Gross till prova-på priser fr. 299:- för nya kunder. Du kan dessutom på bara några klick lägga till tilläggsvaror och andra basprodukter som man ändå behövde köpa hem, exempelvis kaffe, frukt och rengöringsartiklar. När du lagt din beställning så kan du antingen hämta upp den färdiga kassen i valfri butik eller få den hemkörd söndagar och måndagar för 50:-.

Slutsats: Med Sveriges största utbud av matkassar, en välfylld matbutik med över 400.000 artiklar, generösa priser och glad-kund garanti så är City Gross en rekommenderad leverantör.

Rabattkoder och välkomstpremier för City Gross och ViktVäktarna

City Gross är den matkasse som fått bäst i test i nästan alla kategorier och har nu en (1) verifierad välkomstrabatt som ger dig upp till 200 kr rabatt på valfri matkasse för ett prova-på pris på 299:-. Klicka bara på ’Visa rabattkod’ nedan så skickas du till rätt sida. Rabatten är tidsbegränsad och gäller en gång per kund.

City Gross välkomstrabatt: 200:- rabatt på första (valfria) matkassen

Nu får alla nya kunder som beställer matkasse (inklusive Viktväktarnas) för första gången en välkomstrabatt på 200:-. Rabatten gäller på valfri matkasse från City Gross. Inget krav på minimum-order och kan användas max en (1) gång per kund.
Rabattkod från City Gross City Gross matkasse Gäller tillsvidare

Utbud hos City Gross & ViktVäktarna

Sortimentet består av 12 olika matkassar av olika slag som även går att skräddarsy så den passar ert hushåll perfekt – Flexkassen låter er enkelt lägga till, modifiera och ta bort recept och maträtter som man inte vill ha. Ett populärt alternativ är att skapa en egen matkasse utan fisk, eftersom fisk ingår i nästan alla kassar på marknaden idag. Sortimentet består av bland annat Bamses barnkasse, ekologiska varianter, flexitarian (med mat från världens alla hörn), gluten- och laktosfria alternativ, klassiskt och såklart ViktVäktarnas Smartpoint-beräknade middagar för att hälsosamt gå ner i vikt utan att gå hungrig.

Koncept & affärsidé hos City Gross (inkl. steg-för-steg guide)

City Gross affärsidé är att leverera färska råvaror i färdiga matkassar hem till dig, utan mellanhänder till ett lågt pris. Man styckar sitt kött direkt i köttdisken, tar fram alla recept efter mängder av smaktester och har gladkund-garanti vilket vi gillar. Konceptet är att ha stormarknadspriser på frukt och svenskodlade grönsaker, och ingen bindningstid för maximal frihet.

1. Du tar den matkasse som passar ert hushåll. Kontrollera först om de kör ut till dig genom att slå in postnummer i fältet överst. Därefter loggar du in om du är befintlig kund och har beställt hos dem tidigare, annars så skapar du bara ett nytt konto (tar bara någon minut). Lägg din beställning – klart.

2. City Gross packar dina matvaror enligt din beställning och kör ut söndagar och måndag. Du behöver inte vara hemma när chauffören kör ut matkassen, men skickar ett sms i god tid dagen innan innan de kommer hem till er så ni ändå kan vara hemma och ta emot leveransen. Du kan också hämta beställningen i butik helt kostnadsfritt den dagen det passar dig, annars tillkommer en utkörningsavgift på 50:-.

3. Laga maten enligt ordningen i veckomenyn eller frys in eventuella råvaror om ni vill variera dagarna. Beställ du flexkassen så kan du antingen redigera en befintlig kasse, eller varenda vecka få receptförslag från köksteamet som man sedan kan ändra, flytta runt dagarna på eller antal middagar precis hur du vill, och City Gross anpassar då utgångsdatumen till din nya order.

Vilka betalmetoder använder City Gross? Svar: VISA, Mastercard och Maestro (kortbetalning). Faktura går också utmärkt och då är förfallodagen 10 dagar samt kostar 30:-/faktura. Fakturan skickas ut via post dagen efter leveransen.

Kontaktuppgifter – kontakta City Gross kundservice: [email protected] City Gross AB City Gross på Facebook Industrigatan 22, 281 43 Hässleholm www.citygross.se

City Gross och ViktVäktarnas recept i matkassarna inkl. veckomeny

Några exempel på recept som kan finnas med är chili med kabanoss och blomkål, ugnsgratinerad vegme med potatis och sallad, nudelsallad med spätta, lime och nötter, spaghetti med köttfärssås och riven blomhål, vitronkyckling med vitkål och rissallad och mer, med inspiration från svensk husman. En matkasse från ViktVäktarnas kan bestå av burritos i ugn, kax med ingefära och kokos, korv- och rotfruktsgratäng, kycklingpytt med ingefära och chili, färsgratäng med sötpotatistäcke m.m.

Du ser alltid kommande recept under respektive matkasse på City Gross e-butik och ser även vad som kan vara bra att ha hemma den specifika veckan för att kunna komplettera vissa rätter, perfekt om man har en tendens att slänga veckomenyn. Samtliga recept visas med bilder så man får ett hum om hur rätten ska se ut.

ViktVäktarnas färdiga portionsrätter

ViktVäktarna har också tagit fram frysta portionsrätter som färdigmat och som fungerar på samma sätt som vanligt; Smartpoint-baserade frysrätter som håller nere på kalorierna och som man kan beställa hem om man inte har tid eller lust att laga mat från grunden. Observera att det alltid blir både godare och billigare att beställa en matkasse.

City Gross matkasse:
Betyg 5