Ekologisk matkasse: Laga lyxiga och gröna middagar med ekologiska råvaror

Lista med alla 100% ekologiska matkassar med fri hemleverans, inkl. veganska och vegetariska ekokassar. Alla matkassar ni hittar här innehåller endast ekologiska, högklassiga råvaror aktuella för säsongen från Linas matkasse, Matkomfort och City Gross m.fl. Passar alla hushåll på 1 – 2, ända upp till 6+ personer. Att äta ekologiskt är vägen till en mer klimatvänlig värld, pris från 325:-

Nu finns 12 ekologiska matkassar ↓

City Gross ekologisk flexitarian
En inspirerande kasse där minst 75% av råvarorna är ekologiska, utvalda efter säsongens urval. Med kravmärkta middagar är denna matkasse perfekt för er som vill äta nyttigt och med naturen i åtanke.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. 599:-
  Betyg
[Totalt: 30 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ
Matkomfort Sthlmslådan
STHLM-lådan från Matkomfort inspireras av rådande mattrender och är för dig som vill undvika rött kött, och fokuserar istället på fågel, fisk och veggishrätter. Lättlagat, säsongsbaserat, ekologiskt och supergott!
  Personer 1 - 6+
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 495:- till 1565:-
  Betyg
[Totalt: 50 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid vegokasse
Så gott, och så hälsosamt! En god middagskasse för de som söker helt vegetariska alternativ. Matkassen innehåller minst 50% ekologiska råvaror och inspirerande recept som gör matlagningen enkel.
  Personer 4
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~30 - 45 min
  Pris 525:-/ Ord.pris 675:-
  Betyg
[Totalt: 17 Genomsnitt: 4.3]
Läs mer / Beställ

Ekologisk matkasse: Den bästa matkassen för klimatsmart mat med säsongens råvaror

En ekologisk matkasse är fylld med vitaminrika, ekologiska råvaror och hälsosamma recept och är rätt val för dig som är ute efter näringsrika måltider med fokus på en grönare, mer klimatsmart värld. Det spelar ingen roll om du är ny inom ekologisk mat, eller om du länge handlat hem ingredienser för ekologiska rätter; här listar vi alla de bästa matkassarna som både är bra för dig som för naturen. Med ekologiska, närodlade livsmedel, råvaror och mat så innebär det att man äter rena råvaror utan tillsatta eller giftiga ämnen som GMO, och där exempelvis växterna har fått en bra start i livet för att sedan skördas när den rätta tiden är inne. Råvarorna behandlas inte heller med kemiska bekämpningsmedel eller kostgödning, utan åker precis som dom är till din lokala matvarubutik.

Alla bönder i Sverige som tagit sig äran att leverera ekologisk mat har skrivit under på att aldrig producera ekomat innehållandes GMO, Genmodifierade organismer, som är en typ av ersättning man lägger i foder för att snabba på uppväxten och fylla ut med näring så man kommer billigare undan. Detta ställer sig ekologiska bönder starkt emot utan fokuserar endast på GMO-fri mat, och även om det är svårt så går det. Alla de ekologiska matkassar hos oss är helt fria från GMO och andra kemiska tillsatser och finns för hemleverans med så låga priser som 340:- / ekokasse.

En ekologisk matkasse är för dig som inte vill påfresta naturen, äta ekologiskt samt ge naturlivet förutsättningarna som krävs för att växa upp i en giftfri värld. Det är inte heller dyrare utan man kan komma väldigt billigt undan om man endast köper eko-råvaror. Testa om du är osäker, du kommer inte bli besviken. Här finns alla de bästa ekokassarna listade, även för vegetarianer och veganer.

Vilka leverantörer har ekologiska matkassar, och vilken blev bäst i test?

I dagsläget finns sex (6) leverantörer av ekologiska matkassar med upp till 100% eko-råvaror, och du kan på bara ett klick hitta den bästa ekokassen för dina kostbehov. Exempelvis har vi Linas hälso- och flexitariankasse som endast innehåller eko-råvaror och levereras helt utan rött kött eller fläsk. Eller, varför inte testa deras sprillans nya ekokasse, Linas Originalkasse 70% Eko, där minst 70% av råvarorna är ekologiska och där middagarna bara tar 30 minuter att tillaga.

City Gross ekologiska matkasse fick också väldigt fina betyg i vårt stora bäst-i-test eftersom matkassen kommer med minst 75% ekologiska råvaror utan att kompromissa med kvalitet, den gröna världen eller naturens säkerhet.

Sedan har vi populära Middagsfrid och Matkomfort som båda levereras med minst 50% ekologiska råvaror, oftast avsevärt mycket mer. Middagsfrids middagskasse är helt vegetarisk och är en av de varianter som passar en vegetarian bäst. Matkomfort har istället en komplett STHLM-kasse som fokuserar på högklassiga säsongsbaserade råvaror, alltid utan tillsatser. Matkomforts ekokasse blev dyrast i testet, men man får mycket mat för pengarna. Rekommenderas för dig som bor i Stockholm och vill uppmuntra till en klimatsmart värld.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Linas hälso- och flexitariankasse serverar middagar så som spaghetti med rostade tomater och parmesanost, sallad Nicoste med torskrygg, oliver och kapris eller varför inte tillaga deras recept för pizza med avocado, fetaost, ägg och machésallad, en riktig hälsobomb. Sedan har vi City Gross som presenterar klassiska recept med köttbullar, krämig potatis, äggsallad och wookade grönsaker, stekt fisk med rödbetssallad och senapsås, blomkålspizza med oliver och mozzarella samt linsgryta med fetaostsås.

Prova-på priser, rabattkoder och superdeals

Det finns flera olika rabattkoder och välkomstpremier att ta del av när du beställer hem en ekologiska matkasse. City Gross ger dig hela 250 kr rabatt som ny kund. 50 kr i rabatt får man hos Middagsfrid. Klicka bara på Visa rabattkod, ange koden som dyker upp och förläng månadens matbudget ytterligare.

City Gross matkasse: Prova-på pris, 250:- rabatt på första matkassen (utgången)

Använd vår nyfunna välkomstrabatt och få 250:- i rabatt på valfri matkasse första gången du beställer och blir kund hos City Gross. Gäller alla nya kunder och kan kombineras med andra rabattkoder (dock inte Flexkassen). Rabattkoden ger dig även 250:- rabatt på ViktVäktarnas matkasse.
Verifierad rabatt City Gross matkasse Gäller t.o.m. 4/10