Glutenfria matkassar: Laga middagar med lyxiga, goda recept 100% fria från gluten

Lista med alla 100% glutenfria matkassarna från Sverige bästa, mest kända tillverkare som Linas matkasse, City Gross och Årstiderna. Kassarna levereras helt utan ingredienser innehållandes gluten (råg, vete och korn). Med inspirerande, nytänkade recept är det äntligen enkelt att laga glutenfritt hemma och är perfekt för hushåll som vill minska på gluten eller är helt glutenintoleranta.

Välkomstpremie från Linas matkasse: Gratis fruktkasse värde 79:- ingår gratis: Visa rabattkod

Nu finns 3 matkassar utan gluten ↓

City Gross glutenfria Familjekasse
En god middagskasse som passar alla som behöver undvika gluten. Med snabba, lättlagade recept och en stor variation av härligt svenskt kött, fisk & fågel samt säsongens grönsaker blir middagen magisk.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. 649 :-
  Betyg
[Totalt: 53 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Linas barnkasse utan gluten
Glutenfritt i en smarrig kasse! Denna sunda middagskasse innehåller allt som barnen kan tänkas tycka om, och kanske är sugna på efter en lång dag i skolan. 100% fri från gluten. Finns även som laktosfri.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~25 - 35 minuter
  Pris 509:- / Ord. fr 659:-
  Betyg
[Totalt: 18 Genomsnitt: 4.3]
Läs mer / Beställ

Glutenfri matkasse: Den bästa matkassen för 100% glutenfri mat

Här har vi samlat och listat alla bästa matkassar som har helt färdiga, glutenfria alternativ eller kan redigeras och kompletteras innan beställning för att endast få råvaror och ingredienser som inte innehåller gluten. Perfekt för hushåll som har en eller flera medlemmar med glutenintolerans, och eftersom rätterna är perfekt sammansatta fyllda med näring så passar de även de som inte har någon intolerans eller allergi mot råg, vete och korn som är den största ”boven” för att bibehålla en 100% glutenfri diet.

Idag är tyvärr fler och fler, både barn och vuxna, allergiska mot gluten redan vid födseln och det är inte helt sällsynt att man samtidigt blir laktosintolerant. Idag äts mer och mer processad mat redan från barnsben i form av färdig barnmat, färdig välling, omättade och ohälsosamma fetter, mycket salt och socker samt annat som egentligen är ett gift för kroppen vilket gör att det enklare att utveckla allergier när man sedan blir större – och då är dessa glutenfria matkassar den bästa lösningen för att undvika allt som har med gluten att göra.

När man beställer en glutenfri matkasse får man inte bara mat helt fri från vete, råg och korn – man får hälsosamma, gröna och framförallt nyttiga recept som kompenserar för den näring man eventuellt förlorar genom att äta en glutenfri diet. I denna kategori hittar du matkassar för upp till 4 personer och 3-5 middagar till låga priser från 309:-.

Vilka leverantörer har glutenfria matkassar?

Idag finns tre leverantörer av glutenfria matkassar; Linas matkasse, City Gross och Årstiderna. Med leverans över hela Sverige, från Kiruna i Norr till Malmö i Söder kan du bara någon dag efter beställning få hem din glutenfri kasse helt gratis, utan förbindelser. City Gross glutenfria matkasse står för snabba, lättlagade recept och har en stor variation av härligt svenskt kött, fisk och fågel inklusive säsongens grönsaker – samt tar 30 – 45 min att tillaga.

Linas glutenfria barnkasse satsar också på en större variation och innehåller allt som barnen tycker om. Perfekt för små och mellanstora hushåll med glutenintolerans och som älskar klassiska men framförallt lättlagade middagar som går snabbt att tillaga, max 25 – 35 minuter per middag. Linas glutenfria barnkasse finns också som laktosfri. Sist men inte minst så har Årstiderna sin 100% ekologiska och helt glutenfria matkasse med ekologiska ingredienser som är inne för säsongen. Passar mindre hushåll som vill äta glutenfritt.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Vad för recept kan ingå i en glutenfri matkasse? Dessa recept vi listar nu är tagna direkt från City Gross matkasse och gäller för vecka 42 – hur låter färsgryta med rostade rotsaker, sesampanerad lax med marockansk morotssallad, yoghurtsås och rostad potatis, eller vad sägs om ugnsrostade kycklingklubbor med blomkål i krämig kokossås? Dag 4 serveras man fräsch pastasås med rökt lax, veckan avslutas med en gudomlig gräddig gryta med äpple, lök och rostad potatis.

Rabattkoder, prova-på priser och välkomstpremie

I skrivande stund finns två (2) rabattkoder att få tag på – testa Årstidernas glutenfria kasse första gången och få hela 20% rabatt på totalpriset, eller varför inte prova en valfri middagskasse från City Gross, nu med 250 kr rabatt? Klicka bara på Visa rabattkod nedan, kopiera koden som dyker upp och ange den i kassan när du lägger din beställning för att ta del av välkomstpremien.

City Gross matkasse: Prova-på pris, 250:- rabatt på första matkassen (utgången)

Använd vår nyfunna välkomstrabatt och få 250:- i rabatt på valfri matkasse första gången du beställer och blir kund hos City Gross. Gäller alla nya kunder och kan kombineras med andra rabattkoder (dock inte Flexkassen). Rabattkoden ger dig även 250:- rabatt på ViktVäktarnas matkasse.
Verifierad rabatt City Gross matkasse Gäller t.o.m. 4/10

Årstiderna rabattkod: 20% rabatt på valfri matkasse eller mixlåda

Exklusiv rabattkod som ger dig 20% rabatt på hela beställningen oavsett ordervärde. Gäller alla matkassar, men är specifikt för nya hushåll som lägger en beställning för första gången. Kan inte kombineras med andra välkomstpremier eller rabattkoder.
Verifierad Årstiderna matkasse Tidsbegränsad rabattkod