100% laktosfria & låglaktos matkassar: Goda och lättlagade recept fria från laktosprodukter

Goda, inspirerande laktosfria matkassar helt anpassade efter hushåll som söker näringsrika, laktosfria middagar eller låglaktos-alternativ. Med lättlagade recept kan dessa laktosfria matkassar underlätta i vardagen. Inkl. prova-på priser med fri hemleverans till dörren från kända leverantörer som City Gross (bäst i test), Viktväktarnas och Linas matkasse, nu även med barnkassar utan laktos.

Exklusiv rabattkod hos City Gross: Få 250:- rabatt när du köper valfri matkasse: Visa rabattkod

Nu finns 3 laktosfria- och låglaktos matkassar ↓

Laktosfria ViktVäktarkassen
Denna 100% laktosfria matkasse från ViktVäktarna serverar 5 Smartpoint-beräknade middagar. En välfylld matkasse perfekt för de hushåll som söker en kalorisnål, men sund livsstil fri från laktos.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord.pris fr. 629:-
  Betyg
[Totalt: 132 Genomsnitt: 4.5]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ
Linas Barnkasse Laktosfri
Laktosfritt men ändå så gott - Linas goda, helt laktosfria matkasse är perfekt för barn och föräldrar som är ute efter en helt laktosfri, näringsrik och lättlagad middag för 4 som går extra fort att tillreda.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~25 - 35 minuter
  Pris 509:- / Ord. fr 659:-
  Betyg
[Totalt: 13 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
City Gross laktosfria matkasse
Med enkla, laktosfria och klassiska recept lagar du snabbt en näringsrik middag som passar både stora som små. Matkassen innehåller alltid svenskt kött, färsk fisk och säsongens bästa grönsaker.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris 519:- / Ord. 619:-
  Betyg
[Totalt: 8 Genomsnitt: 3.3]
Läs mer / Beställ

Laktosfria matkassen: Den bästa kassen för helt låglaktos eller laktosfri diet

Laktos är en typ av kolhydrat som ofta förekommer i mejeriprodukter så som grädde, yoghurt, creme fraiche och mjölk. Om man märker att magen svullnar, känner sig lite gasig och magen rentav gör ont efter att man intagit exempelvis grädde så är det oftast första tecknet på att man är laktosintolerant. Det innebär att kroppen inte kan bryta ner enzymet laktos i tarmarna, främst tunntarmen. Att lida av laktasbrist (det enzymet som bryter ner laktos på rätt sätt) är den vanligaste typen av allergi hos människan idag. Låglaktos innebär att man maximalt kan inta 5 gram laktos per dag.

Om du har svårt att inspireras i den laktosfria matlagningen så rekommenderar vi att du kollar in vår stora lista och hittar en laktosfri matkasse och gör att du slipper oroa dig. De flesta leverantörer vet också att man inte vill ha laktosfria matprodukter, exempelvis laktosfri yoghurt utan hellre lagar en maträtt som inte består av laktos-produkter överhuvudtaget. Är man däremot ute efter matkassar med låglaktos-alternativ (max 5 gram laktos per dag) så hittar du de bästa matkassarna för dessa behov här också.

Alla matkassar du hittar här är helt anpassade efter en laktosfri kost (eller låglaktos) diet och levereras direkt till dörren kostnadsfritt eller mot en avgift (gäller främst City Gross som tar en avgift om 49:- för utkörning). Här finns även barnanpassade laktosfria kassar eftersom det oftast är barn som har denna typ av allergier, och då kan det vara extra skönt att ha en snabblagad, smidig barnkasse med laktosfria recept och middagar. Kassarna finns för upp till 6+ personer och innehåller mellan 3-5 middagar.

Vilka leverantörer har laktosfria matkassar?

Idag finns 3 olika leverantörer av laktosfria matkassarViktväktarnas laktosfria kasse, City Gross laktosfria variant samt sist men inte minst Linas laktosfria barnkasse. Viktväktarnas laktosfria matkasse är för dig som vill äta enligt Viktväktarnas SmartPoint-system och samtidigt gå ner i vikt som består utan att behöva drabbas av en ansträngd laktosmage. Alla recept är anpassade för en hälsosam och laktosfri livsstil. City Gross matkasse är för dig som vill äta svenskt, butiksstyckat kött med inslag av Ä-märkta och ekologiska produkter efter säsong – och lättlagade, barnanpassade och helt laktosfria recept. Linas laktosfria barnkasse är perfekt för barn och föräldrar som är ute efter en helt laktosfri men näringsrik och lättlagad middagskasse med recept som går extra fort att förbereda och servera.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Det finns en hel del olika recept som fokuserar på laktosfria alternativ och med inspiration från såväl det svenska köket som det bästa från övriga delar av världen. Några laktosfria maträtter och veckomenyer som kan finnas med i en matkasse från denna kategori är biffar med rostade grönsaker, fisksoppa med doft av dill och frasig ciabatta, superpannkaka med svamp och kräftsallad, kycklingbiffar med currymajonnäs, bibimbap med stekt ägg, eller hur låter pasta serverad med vegetarisk sås, apelsinkyckling serverad med bulgur, färsgryta med mango chutney serverad med ris, ost och baconkorv serverad med potatismos och gurkmajonnäs.

 Rabattkoder, prova-på priser och välkomstpremier

Dryga ut månadens matbudget genom att använda en giltig rabattkod från City Gross (inkl. ViktVäktarnas) samt Linas matkasse. Nu får du till exempel en gratis fruktkasse på köpet hos Linas värde 79:- om du är ny kund och beställer första gången, eller kolla in City Gross rabattkod nedan som ger hela 250 kr rabatt på första beställningen, inklusive fri hemkörning direkt till dörren.

City Gross matkasse: Prova-på pris, 250:- rabatt på första matkassen (utgången)

Använd vår nyfunna välkomstrabatt och få 250:- i rabatt på valfri matkasse första gången du beställer och blir kund hos City Gross. Gäller alla nya kunder och kan kombineras med andra rabattkoder (dock inte Flexkassen). Rabattkoden ger dig även 250:- rabatt på ViktVäktarnas matkasse.
Verifierad rabatt City Gross matkasse Gäller t.o.m. 4/10

Välkomstrabatt: Prova valfri matkasse från Linas matkasse för 299:-

Beställ valfri matkasse från Linas matkasse med upp till 399:- rabatt eller 299:- i prova-på pris. Nu ingår även Linas lilla fruktkasse värde 79:- inklusive fri hemleverans. Kan kombineras med andra rabattkoder och välkomstpremier.
Verifierad rabatt Gäller valfri Linas matkasse Tidsbegränsad