Matkasse för 2: Den bästa matkassen för det lilla hushållet

Spara tid samtidigt som du lagar god och sund mat med stor variation. Med dessa matkassar för 1, 2 eller 3 personer är ingen middag den andra lik vilket gör matlagningen lite trevligare. Samtliga matkassar har skapats av Linas matkasse, Middagsfrid, Årstiderna m.fl. som satsar på svenska, noga utvalda ekologiska råvaror med omsorg. En middag tar runt 30 minuter att tillaga och finns även i barnvänliga utföranden samt utefter allergier. Inkl. matkassar utan fisk genom smarta flexkassen från City Gross.

 City Gross välkomstpremie: Nu 200 kr rabatt på matkasse: Visa rabattkod

Nu finns 22 matkassar för små hushåll ↓

Middagsfrid originalkassen
Middagsfrids Originalkasse är deras bästa och populäraste matkasse med fokus på gott men ändå nyttigt och varierande. Matkassen finns i flera olika utföranden och samtliga rätter kan barnanpassas.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid
  Pris fr. 465:-
  Betyg
[Totalt: 30 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
City Gross glutenfria Familjekasse
En god middagskasse som passar alla som behöver undvika gluten. Med snabba, lättlagade recept och en stor variation av härligt svenskt kött, fisk & fågel samt säsongens grönsaker blir middagen magisk.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. 649 :-
  Betyg
[Totalt: 53 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
City Gross Familjekassen
En familjekasse på ett modernt sätt, serverar 2 - 6 pers. Med spännande recept, lättlagade råvaror, färskt kött och krispiga säsongsgrönsaker får du ny frisk fläkt av matlagningsinspiration i köket.
  Personer 2, 4, 6+
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 439:-
  Betyg
[Totalt: 65 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
Laktosfria ViktVäktarkassen
Denna 100% laktosfria matkasse från ViktVäktarna serverar 5 Smartpoint-beräknade middagar. En välfylld matkasse perfekt för de hushåll som söker en kalorisnål, men sund livsstil fri från laktos.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord.pris fr. 629:-
  Betyg
[Totalt: 132 Genomsnitt: 4.5]
Läs mer / Beställ
ViktVäktarkassen
Gott och kalorisnålt på samma gång, perfekt för den som vill få koll på kaloriintaget för en mer effektiv viktnedgång. Med SmartPoint-beräknade recept får du 3 - 5 middagar i ViktVäktarnas matkasse.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 599:-
  Betyg
[Totalt: 165 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
NYHET
Green Feast Matkasse (Vegetarisk)
En ny, välfylld hälsokasse bestående av 80% plantbaserat och 20% lakto-ovo-vegetariska ingredienser. En ny smakupplevelse som både kropp och sinne får re-changed, ren energi av.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5-10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 10 Genomsnitt: 4.6]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ
City Gross flexkasse
Skapa din egna veckomeny och byt ut valfritt antal middagar, recept och råvaror i din skräddarsydda, egna matkasse från City Gross. Denna nya service kostar fr. 29,95kr/portion och valfriheten är oändlig.
  Personer 2 - 12
  Antal middagar 3 - 7
  Tillagningstid -
  Pris 29,95:- / port.
  Betyg
[Totalt: 157 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
NYHET
City Gross matklar (Sous vide)
Nyheten Matklar från City Gross är en unik matkasse i sitt slag eftersom man endast behöver värma upp middagarna enligt Sous vide-metoden. Lyxigt, gott och samma smakupplevelse som på restaurang.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 4
  Tillagningstid ~5 - 15 minuter
  Pris 429 kr - 849 kr
  Betyg
[Totalt: 15 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid flexitariankasse
Flexitariankassen är Middagsfrids senaste matkasse och passar dig som inte äter fläsk, nöt- eller viltkött. Istället levereras kassen med råvaror och recept på varierande kyckling-, fisk och vegetariska rätter.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~20 - 30 min
  Pris 445:-/ ord.pris fr 595:-
  Betyg
[Totalt: 46 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
Matkomfort Sthlmslådan
STHLM-lådan från Matkomfort inspireras av rådande mattrender och är för dig som vill undvika rött kött, och fokuserar istället på fågel, fisk och veggishrätter. Lättlagat, säsongsbaserat, ekologiskt och supergott!
  Personer 1 - 6+
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 495:- till 1565:-
  Betyg
[Totalt: 50 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Linas inspirationskasse
Linas goda, inspirerande matkasse med husmanskost på ett nytt sätt ger dig allt du behöver för att tillaga goda maträtter som uppskattas av såväl stora som små. Matkassen gör matlagningen mer spännande.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 4
  Tillagningstid ~30 - 45 minuter
  Pris 539:- / Ord. 689:-
  Betyg
[Totalt: 18 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
Matkomfort premiumkasse
Gott och lyxigt! Premiumkassen är en klassiker och Matkomforts populäraste låda. Fyra inspirerande, kompletta måltider för 1 - 6 pers. med exklusiva och färska, svenska råvaror som passar små som stora.
  Personer 1 - 6
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 555:- till 1745:-
  Betyg
[Totalt: 39 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Linas lättlagade kasse
Med en variation av goda, lättlagade råvaror och kockförberedda ingredienser blir alla middagar med denna matkasse enklare än någonsin att tillaga. Passar hushåll upp till 2, 4, 5+ personer, eller festen.
  Personer 6
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~25 - 35 min
  Pris 1049:- / Ord. 1199:-
  Betyg
[Totalt: 59 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ

Lilla matkassen: Det bästa alternativet för små hushåll på 1 – 2 personer

Den lilla matkassen passar hushåll med 1, 2 eller 3 personer, sambos eller ensamstående som har ont om tid eller behöver lite ny inspiration i köket. Kanske har man fastnat i samma recept vecka ut och vecka in, eller så kanske man enkelt inte vill spendera tid på att handla mat, leya efter nya recept m.m. Det är alltid något speciellt och extra spännande med att få hem färdiga matkassar med nytänkande recept och en drös av färska, färdigpaketerade råvaror.

Det finns också en mängd olika variationer av den lilla matkassen; extra snabb- och lättlagade varianter, flexitariankassar för de som avstår rött kött och istället äter mer fisk, vegetariskt och vegansk mat, säsongsbaserade råvaror, men utbudet består också av hälsokassar med extra lyxigt kött, kock-förberedda såser och grönsaker, men även glutenfria alternativ. Här finns något för alla kostbehov men det alla matkassar har gemensamt är att de passar mindre hushåll på 1, 2 eller 3 personer och kommer från ledande aktörer med hemleverans.

Vilka leverantörer har matkassar för små hushåll?

Samtliga matkassar för 2 personer kommer från svenska matkasseleverantörer med en mängd glada, återkommande kunder som Linas matkasse, Middagsfrid, Årstiderna, Matkomfort, City Gross samt Viktväktarna. Alla utom City Gross har gratis hemkörning till dörren (annars kostar det 49 kr) och har levererat över 100.000 matkassar till hushåll runt hela Sverige, från Kiruna i Norr till Malmö i Söder, och alla småorter runt omkring. Matkomfort är specifikt inriktade på Stockholm, medan resterande leverantörer satsar på leverans över hela Sverige.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå i en veckomeny?

Här hittar du inspirerande recept med såväl svenska klassiker som lite mer världs-inspirerande alternativ som indiskt, kinesiskt etc. Kassarna levereras med upp till 4+ middagar och om man bara är 2 personer och får mat över så kan man enkelt ta med matlåda eller bara ta en paus från matlagningen dagen efter.

Några recept som kan ingå är lammburgare med sötpotatis och creamed corn,kryddad lax med limeyoghurt & amerikansk hacksallad, klassisk Mac’n cheese med kyckling, orientalisk kyckling med ugnsrostad aubergine, skördeputt med fetaostkräm och mer. Dessa recept är tagna direkt från Middagsfrids meny för lilla matkassen vecka 35.

Prova-på priser, rabattkoder och välkomstpremier

Nu kan du testa Linas matkasse till ett prova-på pris om 299:- beroende på vilken kasse du beställer, gäller dock endast nya kunder eller om man inte fått hem Linas på över 2 år. Middagsfrid har samma prova-på pris, 299:- / matkasse (ordinarie pris fr. 595 kr). Nedan ser du alla utvalda rabattkoder som gäller i skrivande stund, se andra välkomstrabatter här.

Mat.se välkomstrabatt: 175:- rabatt på första (valfria) matkassen

Nu får alla nya kunder som beställer mat eller matkasse första gången en trevlig välkomstrabatt på totalt 175:- rabatt på första (valfria) matkassen eller mat online. Gäller endast en gång per kund och har en tidsbegränsning.
Mat.se rabattkod (uppdaterad 2018) Mat.se matkasse och mat Gäller t.o.m. 2018-06-30

Årstiderna rabattkod: 20% rabatt på valfri matkasse eller mixlåda

Exklusiv rabattkod som ger dig 20% rabatt på hela beställningen oavsett ordervärde. Gäller alla matkassar, men är specifikt för nya hushåll som lägger en beställning för första gången. Kan inte kombineras med andra välkomstpremier eller rabattkoder.
Verifierad Årstiderna matkasse Tidsbegränsad rabattkod

Recept för Årstiderna vecka 35