Matkasse för 5+ personer : Bästa matkassen för det större hushållet

För det lite större hushållet på 5+ personer och en chans att skräddarsy antalet portioner så passar dessa matkassar perfekt. Med färska ingredienser för 3, 4 eller 6+ middagar kan man laga mycket gott till en låg kostnad utan halvfabrikat. Samtliga matkassar innehåller svenskt styckat kött direkt i butik, säsongsgrönsaker och råvaror utan tillsatser. Passar även bra för större event.

 Rabatt hos City Gross: 200:- rabatt på första matkassen: Visa rabattkod

Nu finns 8 matkassar med hemleverans ↓

City Gross Familjekassen
En familjekasse på ett modernt sätt, serverar 2 - 6 pers. Med spännande recept, lättlagade råvaror, färskt kött och krispiga säsongsgrönsaker får du ny frisk fläkt av matlagningsinspiration i köket.
  Personer 2, 4, 6+
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 439:-
  Betyg
[Totalt: 65 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
City Gross flexkasse
Skapa din egna veckomeny och byt ut valfritt antal middagar, recept och råvaror i din skräddarsydda, egna matkasse från City Gross. Denna nya service kostar fr. 29,95kr/portion och valfriheten är oändlig.
  Personer 2 - 12
  Antal middagar 3 - 7
  Tillagningstid -
  Pris 29,95:- / port.
  Betyg
[Totalt: 157 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Matkomfort Sthlmslådan
STHLM-lådan från Matkomfort inspireras av rådande mattrender och är för dig som vill undvika rött kött, och fokuserar istället på fågel, fisk och veggishrätter. Lättlagat, säsongsbaserat, ekologiskt och supergott!
  Personer 1 - 6+
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 495:- till 1565:-
  Betyg
[Totalt: 50 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Matkomfort premiumkasse
Gott och lyxigt! Premiumkassen är en klassiker och Matkomforts populäraste låda. Fyra inspirerande, kompletta måltider för 1 - 6 pers. med exklusiva och färska, svenska råvaror som passar små som stora.
  Personer 1 - 6
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~15 - 20 min
  Pris 555:- till 1745:-
  Betyg
[Totalt: 39 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Linas lättlagade kasse
Med en variation av goda, lättlagade råvaror och kockförberedda ingredienser blir alla middagar med denna matkasse enklare än någonsin att tillaga. Passar hushåll upp till 2, 4, 5+ personer, eller festen.
  Personer 6
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~25 - 35 min
  Pris 1049:- / Ord. 1199:-
  Betyg
[Totalt: 59 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ

Stora matkassen: Större matkassar för 5+ personer med 5 – 6+ middagar

Matkasse för 5 matkassar för det lite större hemmet eller evenemanget som serverar 3-5 ordinarie middagar med en chans att skräddarsy antalet portioner genom Flexkassen. De färdiga matkassarna är i grunden framtagna för att få snabbt att tillaga och därför passa alla tillfällen. De kommer dessutom med en mängd intressanta recept och koncept för att kunna variera middagarna ännu mer. Variationen av maträtter uppskattas av vuxna som barn och har oftast en – två kötträtter, havs- eller fiskrätter, fågel samt vegetariskt.

Samtliga matkassar för 5+ personer finns även i olika varianter som gluten- och laktosfria alternativ, vegetariskt/lakto-ovo, extra lätt, snabbt och gott för de minsta barnen, säsongsbaserade flexitariankassar med grönsaker efter rådande årstid.

Notera att vissa matkassar kommer med instruktioner för hur man på bästa och snabbaste sätt kan barn-anpassa vissa maträtter eller kompletta middagarna. Exempelvis kan det vara att ta bort vissa ingredienser eller avstå helt från sånt som barn inte tycker om, de vanligaste är chili, vitlök, oliver, fisk m.m. och ersätta med någon annan ingrediens – eller avstå helt.

Vilka leverantörer har matkassar för 5+ personer?

De leverantörer i Sverige som satsat på lite större matkassar är Linas matkasse, Matkomfort, City Gross som lyssnat på sina kunders önskemål och nyligen lanserat sin största kasse någonsin, samt Middagsfrid. Förutom City Gross som tar 49:- i utkörningsavgift (gratis vid upphämtning i butik) så har alla leverantörer fri hemleverans. När du väl är inne på beställningssidan så kan du enkelt lägga till andra matvaror, tilläggsprodukter, ange antalet middagar samt skräddarsy den stora matkassen om man vill ha gluten- eller laktosfritt.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Här hittar du ett litet urval av receptexempel på middagar som kan ingå i dessa matkassar för 5+. Som vi nämnde tidigare kan kassarna innehålla minst en rätt per ”element” – hur låter spätta med citronsås & smörslungade grönsaker, bulgogi med chiligurka & snabbpicklad svamp, pestofylld kyckling med grönsaker, räkgryta med saffran eller pasta med tomatsås, oliver och halloumi?

Andra mer klassiska varianter finns så som fisk med sprött vitlöksdoftande täcke serverad med kokt potatis, pastitsio med kycklingfärs, korv stroganoff, pastaröra med rostbiff och keso. Avsluta veckan med tacogratäng som alltid älskas av de allra minsta.

Prova-på priser, rabattkoder och välkomstpremier

Förutom prova-på priser och fri hemkörning så finns en rad spännande välkomstpremier och exklusiva rabattkoder att ta del av; nu kan alla nya kunder testa 4 valfria matkassar hos Matkomfort med totalt 400:- rabatt (utkörning endast ut i Stockholm), Linas lättlagade matkasse har ett ordinarie pris på 529:- men går nu att beställa för 299:-. Se fler rabattkoder här.

City Gross välkomstrabatt: 200:- rabatt på första (valfria) matkassen

Nu får alla nya kunder som beställer matkasse (inklusive Viktväktarnas) för första gången en välkomstrabatt på 200:-. Rabatten gäller på valfri matkasse från City Gross. Inget krav på minimum-order och kan användas max en (1) gång per kund.
Rabattkod från City Gross City Gross matkasse Gäller tillsvidare

400 kr rabatt på de första 4 matkassarna hos Matkomfort (exklusiv rabattkod)

Matkomfort har nu tagit fram en exklusiv rabattkod som endast går att få tag på via oss och ger alla nya kunder hela 100 kr rabatt på de 4 första leveranserna vilket innebär 400 kr rabatt på hela beställningen. Gäller under en begränsad tid och kan inte kombineras med andra deals.
Exklusiv rabattkod Valfri matkasse från Matkomfort Tidsbegränsad

5 middagar med klassiska recept