Bäst i test matkasse 2017: Matkassar som vunnit utmärkelse ’Bästa matkassen’

Vilken matkasse har fått betyget bäst i test 2016/2017, och vilken ska man undvika? middagskassen™ är din konsumentvägledare inom matkassar för alla kostbehov och guidar dig raka vägen till den bästa matkassen som ger dig allt du kan önska i matväg. Se topplistan nedan sorterad efter kunders betyg, inklusive våra egna undersökningar hos b.la. Matforum, Mattrender och iFokus.

Hitta den bästa matkassen för barnen, inspirationen, gå ner i vikt, utan fisk och fläsk, inför eventet/festen, GI och LCHF, ekologisk matlagning, laktos- och glutenfritt m.m.
City Gross billiga matkassen
4 personer
Ord. 299:-
  Betyg
[Totalt: 40 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
ViktVäktarkassen
2 - 4 personer
Ord. fr. 599:-
  Betyg
[Totalt: 165 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
Matkomfort Sthlmslådan
1 - 6+ personer
495:- till 1565:-
  Betyg
[Totalt: 50 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid snabba kassen
4 personer
645:- / Ord. 795:-
  Betyg
[Totalt: 15 Genomsnitt: 3.7]
Läs mer / Beställ

Bäst i test: Hitta den bästa matkassen på ett klick i vår stora topplista

Redaktionen på middagskassen™ vill göra det enkelt för dig som är ute efter att beställa hem mat eller matkasse och har därför recenserat och gett betyg på olika kassar i kombination med era personliga erfarenheter för att man på bara ett klick ska kunna beställa hem den absolut bästa matkassen för sina egna kostbehov. Förutom att vi utfört egna tester (läs mer om hur vi går tillväga nedan) så låter vi er som redan haft en matkasse tidigare från en specifik leverantör och kategori ge betyg och omdöme efter en beställning (vi uppmanar alltid våra kunder att lämna recension efter beställning) för att kunna vägleda nästa kund till den bästa matkassen för det specifika tillfället, allergin eller kostbehovet.

Vi har personligen testat minst en eller flera matkassar från:

  • Linas Matkasse
  • City Gross (inkl. Viktväktarnas matkasse)
  • Middagsfrid
  • Matkomfort

… resten har de som beställt en matkasse via oss gett betyg på. Listan ovan baseras på oberoende, äkta betyg som ni satt efter att ha testat matkassen för att komma fram till de topp 6 bästa.

Recensioner av både matkassar och leverantörens garantier

Vi recenserar inte bara alla matkassar – vi recenserar även tillverkaren/leverantören ifråga som samlar alla betyg på en enda sida för att snabbare och enklare hitta den kasse som passar dig som användare. I tabellen ovan ser du vinnaren först, antalet personer matkassen serverar samt hur många middagar som ingår. Du ser även den aktuella välkomstrabatten (oftast för nya kunder) samt om den går att beställa med rabattkod eller inte. Nyheter markeras med Nyhet, rabattkoder, deals och andra typer av nykundrabatter markeras med Rabattkod.

Hur utför vi våra tester, och vad tittar vi på när vi recenserar alla matkassar?

När middagskassen™ recenserar och testar en matkasse så fokuserar vi på att antingen berätta om våra egna erfarenheter, leta runt på nätet efter omdömen från oberoende kunder (ibland från leverantörernas egna hemsida eller andra sidor som liknar middagskassen™ eller spana in sidor som TrustPilot. Därefter samlar vi all information och tar sedan beslutet om matkassen ifråga vinner utmärkelsen Bäst i Test matkasse från 2015 / 2016 ända fram till dagens datum, 2017.

Egenskaper som ger extrapoäng:

  • Om matkassen har bra betyg hos oberoende testpersoner
  • Kvalitet och var råvarorna kommer ifrån
  • Om grönsakerna är närproducerade och ekologiska
  • Priser och utbud
  • Om det går att lägga till mat och andra produkter för en skräddarsydd upplevelse
  • Leveransområden (ingår hela Sverige, eller bara vissa orter?)

Rösta på den matkasse du tycker är bäst och tipsa andra

I tabellen ovan ser du upp till fem (5) vilket är betyget matkassen ifråga fått efter att oberoende kunder recenserat dem på vår hemsida. Dessa betyg har alltså ingenting med leverantörens oberoende betyg ifråga från exempelvis TrustPilot, utan är betyg som personer via oss har satt efter att ha provat matkassen ifråga. En kasse kan ha upp till betyget 5/5 (spannet sträcker sig från ett (1) till fem (5) där fem (5) är det bästa betyget som går att ge) och är för att du som läser detta på bara ett klick ska kunna beställa hem den matkasse som passar dig bäst. Enkelt, eller hur?

Notera – om du beställer en matkasse via oss så uppskattar vi på redaktionen om ni kunde kika in igen efter att ha fått hem kassen och tillagat alla recept i den och ge ett fullständigt slutbetyg. Skriv gärna en recension på några rader och skicka det i ett mail till [email protected].

Sveriges största leverantörer av matkassar – vad gör dom bäst?

Alla leverantörer som ni hittar här har ett långt och framförallt bra rykte om sig – de levererar hem samtliga beställningar i tid, de har en bra webbplats där du på bara några klick kan få hem den matkasse du anser skulle passa, de tar hänsyn till natur, kvalitet, råvaror och ser till att ha ett ekologiskt och hälsosamt tänk bakom varenda recept och maträtt för att få ett bra rykte om sig. Vissa leverantörer satsar endast på ingredienser utan E-nummer, råvaror som är KRAV-märkta eller fisk som som varken är rödlistad eller utrotningshotad. Samtliga har också svenskt kött som kommer från svenska bondgårdar för att få alla råvaror närproducerade eller ha ett så fräscht koncept som går.

Har du åsikter, eller vill du tipsa om en matkasse som du ansåg fungerade bäst för dig? Kontakta oss så kanske vi lägger upp den på vår uppdaterade topplista 2017.