City Gross laktosfria matkasse
Med enkla, laktosfria och klassiska recept lagar du snabbt en näringsrik middag som passar både stora som små. Matkassen innehåller alltid svenskt kött, färsk fisk och säsongens bästa grönsaker.
  Personer 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris 519:- / Ord. 619:-
  Betyg
[Totalt: 8 Genomsnitt: 3.3]
Läs mer / Beställ

City Gross laktosfria matkasse till prova-på pris inkl. recension

City Gross har en rad alternativ när det kommer till specialanpassade matkassar och har nu uppdaterat sin laktosfria matkasse för att passa ännu fler, med recept framtagna från grunden av Sara, City Gross erfarna expertkock. City Gross laktosfria kasse passar personer med långvarig laktosintolerans och innehåller en stor variation av fisk, fågel, fläsk och nötkött med svenskt kött med inslag av Ä-märkta och ekologiska produkter efter säsong. Recepten som skickas med är väldigt enkla och baseras på svenska favoriter vilket även inspirerar barnen till att assistera och lära sig mer i köket.

Laktosintolerans allt vanligare i Sverige

Laktosintolerans blir allt vanligare bland oss svenskar, främst tack vare att våra enzymer vars enda funktion är att bryta ner laktos till sockerarterna glukos och galaktos slutat fungera korrekt på grund av vår nordiska DNA-uppsättning (enkelt förkortat) och har bekymrat oss människor ända sen stenåldern. Detta gör att fler personer behöver anpassa sin kost efter sin överkänslighet vilket sätter större krav på leverantörerna, och därför har även utbudet på laktosfria produkter ökat avsevärt och det är inte alls svårt att byta ut diverse livsmedel för att kunna äta samma mat som resterande i hushållet.

Den färdigplanerade laktosfria kassen underlättar i vardagen och besparar dig dyrbar tid, dessutom sparar du pengar på att inte ”spontanhandla” under veckan då du får hem en fullpackad matkasse med säsongsbaserade råvaror du kanske inte provat på tidigare. I dagsläget finns en variant med 5 (fem) middagar för 4 (fyra) personer och samtliga middagar tar runt 30-40 minuter att tillaga. Prova på pris för nya kunder ligger nu på 519:- samt ordinarie pris 619:-.

För vilka personer passar en City Gross laktosfria?

Det är individuellt hur mycket laktos man klarar av utan att få besvär men allt fler upplever att de mår mycket bättre av en laktosfri kost och håller sig till den, även i förebyggande syfte. Den laktosfria matkassen från City Gross passar därför hushållen som har en eller flera personer som undviker laktos. Genom att prenumerera så slipper du stå och leta efter laktosfria produkter när du handlar utan istället levereras allt hem till din dörr.

Exempelmeny och recept/middagar som kan ingå en vanlig vecka

Huvudråvaran i samtliga rätter är antigen kött, fisk eller kyckling. Det är simpla rätter som passar både vuxna och barn. Se nedan middagar från veckomenyn v. 52:

  • Färssoppa med spaghetti
  • Rostade rödbetor med kyckling och fetaostkräm
  • Fisksoppa med tomat och grädde
  • Vardagsfisk med blomkålsris
  • Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky

Finns det några prova-på priser eller rabattkoder?

Alla kunder får ett prova-på pris som ger totalt 100:- och kan endast användas vid den första beställningen (endast ny kunder). Ordinarie pris för City Gross laktosfria ligger på 619:- och med det rabatterade priset hamnar kassen på 519:-. För utkörning tillkommer 50:- extra.

Vilka områden kör City Gross ut till?

Hemleveransen går till hundratals städer runt om i landet men för att vara säker på att City Gross kör ut till din adress kan du söka efter ditt postnummer. Som tidigare nämnt kostar det 50:- för hemleverans men det går även bra att hämta upp kassen gratis i närmaste butik. Utkörning sker måndagar mellan kl 17-22:00.

City Gross laktosfria matkasse:
Betyg 3