Test, rabattkod & recension av Simple Feast middagsboxar

Simple Feast är en relativt nya matkasse leverantör med stort fokus på klimatsmarta produkter. De förespråkar en hälsosam livsstil och gör det hela mycket enkelt genom att leverera färdiglagade måltider direkt till dörren. Kött, fisk och fågel är helt uteslutet medan planbaserad kost får ta större plats. De duktiga kockarna inspirerar genom att använda sig utav naturliga råvaror som tillsammans skapar en riktig smakupplevelse. Den 100% ekologiska maten levereras i hållbara förpackningar utan plast.

Vi rekommenderar Simple Feast till dig som söker efter det mest hälsosamma alternativet. Var måltid innehåller växtbaserat protein, näringsrika grönsaker och nyttiga fetter för att ge din kropp rätt sorts energi. Det finns en vegetarisk (Green feast) och en vegansk box (Vegan feast) att beställa där vardera består av 3 middagar per kasse som räcker till 2 – 5 personer. Priset landar på från 84 kr per portion + frakt. Hemleverans sker direkt till din dörr utan någon bindningstid.

.
NYHET
Green Feast Matkasse (Vegetarisk)
En ny, välfylld hälsokasse bestående av 80% plantbaserat och 20% lakto-ovo-vegetariska ingredienser. En ny smakupplevelse som både kropp och sinne får re-changed, ren energi av.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5-10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 10 Genomsnitt: 4.6]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ

Recension om Simple Feast som matkasseleverantör

Simple Feast’s ledord är hälsa vilket genomsyrar deras affärsidé, budskap och måltider. De färdiglagade rätterna passar perfekt för dig som saknar tid och ork att stå framför spisen då det inte tar mer än 10 minuter att lägga en sista touch på middagen. De plantbaserade ingredienserna inspirerar dig som försöker hålla sig till en hälsosammare livsstil och givetvis till dig som söker efter en 100%-ig vegansk eller vegetarisk matkasse.

I Sverige blir vi allt mer medvetna om mat- och köttindustrin och är mer måna än någonsin att försöka äta rätt och här kommer Simple Feast in i bilden. Du spar inte bara tid genom att få hem 3 stycken färdiga maträtter som står sig upp till 5 dagar utan du kan även vara säker på att kroppen får i sig alla nödvändiga näringsämnen. Genom att äta rätt blir blodsockret mer stabilt och du renar kroppen inifrån och ut. Samtliga måltider levereras i FSC-godkända pappkartonger och den plastliknande förpackningen är tillverkad av polyaktid, vilket är ett nedbrytbart material, tillverkat på fibrer från naturliga produkter (mjölksyra). Det är 100% naturligt och skadar inte naturen på något sätt. Det går både att diska förpackningarna så du kan återanvända dem och återvinna som restavfall. Perfekt för oss som skänker en extra tanke till vår planet.

Det finns två boxar att beställa hem, Green Feast som innehåller vegetariska måltider vilket inkluderar ost, grädde och ägg samt Vegan Feast som helt uteslutit alla animaliska produkter. Båda boxarna har ett portionspris på 84:- eller 99:- / måltid vilket landar på 799 (inkl frakt) för 3 personer eller 1199 kr (inkl frakt) för 5 personer. Priserna är dem samma för båda boxarna.

Simple Feast har en app för både Apple och Android som heter ”Simple Feast – Min mat”, därigenom kan du enkelt sköta dina beställningar. Vid första beställning ingår man automatiskt ett abonnemang, det är dock inte bindande varpå du kan prova på 1 eller flera gånger när det passar dig. Leverans sker alltid på måndagar mellan 17:00 fram till 22:00, du bestämmer om du vill ha middagarna levererade var, varannan, var 3de eller 4de vecka. Leveransavgiften är 59 kr oberoende matkasse.

Slutsats: Smart Feast är ett suveränt val för dig som gärna äter ren mat från växtriket. De fina råvarorna har smaksatts med kryddor och örter istället för onaturliga tillsatser och E-produkter. Detta ger inte bara en godare smak utan undviker att du blir upplåst eller trött. Rätterna förvaras i kylskåpet och bör ätas under samma vecka som leverans sker. Vissa måltider kan du äta direkt, tagna från kylskåpet medan andra kan behöva värmas upp, antingen i ugn eller mikro.  Vårt omdöme och slutbetyget landar på 5 av 5.

Utbud av kassar och mixlådor hos Simple Feast

Var vecka presenteras en ny meny som består av 3 stycken middagsrätter. Måltiderna varierar stort varpå du kan vara säker på att du får i dig en varierad kost. Du får prova på nya spännande smaker och vi kan dessutom garantera dig att du kommer att få en stor dos inspiration till att leva en hälsosammare livsstil, energi får du nämligen på köpet!

Du bestämmer om du vill prova på det veganska eller vegetarianska alternativet. Allting i kassen är redan tillagat och förberett så att du endast behöver värma på maten, det bör inte ta mer än ca 10 minuter från kök till bord. Innehållet är ekologiska och rena produkter i säsong. En stor grund består av färgglada grönsaker, protein från växtriket så som bönor, tofu, linser, quinoa och hampa sant omättade och essentiella fettsyror vilket är minst lika viktigt att få i sig. Den veganska kassen passar även dig som är laktosintolerant men notera att nötter och frön kan förekomma i vissa måltider. Är du allergiker rekommenderar vi att se över menyn noga innan du lägger en beställning.

Koncept & affärsidé (inkl. steg-för-steg köpeprocess)

De färdiglagade middagsboxarna är helt rätt i tiden, är du inte så entusiastisk till att spendera dyrbar tid i köket om kvällarna så är Smart Feast ett smidigt alternativ. När färdiglagad mat ofta är väldigt onyttig och innehåller många tillsatser så kan du vara säker på att dessa måltider istället ger dig ett perfekt komplement till vad kroppen behöver. Som Smart Feast skriver på deras hemsida: ”En växtbaserad kost kan reducera risken för hjärt-, och kärlsjukdomar, typ 2 diabetes och vissa typer av cancer. Det hjälper dig också att hålla ditt kolesterol-, och blodtrycksnivåer låga.” Lika viktigt är det att tänka på vår planet och klimat genom att köpa rätt sorts produkter och minimera risken för svinn.

Att lägga en beställning är super-smidigt, du kan göra det direkt via hemsidan eller ladda ner appen till din smartphone.

1. Klicka på den matkasse du önskar beställa, antingen Green Feast eller Vegan Feast. Kassarna finns för 2-3 eller 4-5 personer.

2. Samtliga måltider lagas och paketeras i klimatsmarta förpackningar som går att återvinna.

3. Leverans sker i dagsläget endast i Stockholmsområdet. Boxarna levereras direkt till dörren under måndagar mellan 17 – 22:00.
Förvara rätterna i kylskåpet vid max. 5° C.

4. Det enda du behöver göra är att värma på maten, sedan är den redo att serveras.

Vilka betalmetoder kan du betala med när du beställer online via Simple Feast? När du skapat ett konto registrerar du din betalning med Visa, Mastercard eller JCB.

Kontaktuppgifter: [email protected]. Feast Kitchen AB, Blekholmsterassen 36, 111 64 Stockholm, Sverige

Smart Feast recept i matkassarna inkl. veckomeny

Var vecka presenteras en ny meny (3 middagar) för både den veganska och lakto-ovo-vegetarianska kassen. Måltiderna består vanligtvis av en varmrätt, sallad och bröd. En fin variation som baseras på råvaror i säsong. Alla ingredienser ingår så att du behöver inte ens komplettera med kryddor. Exempel på rätter: Sweet ’n’ Sour grönsaker med stekt ris, Minestronesoppa med tomater och smörbönor, Pulled veggie-burger med rötbetor och ostronskivling.

Simple Feast:
Betyg 5.0