Vegetarisk matkasse: Inspireras av naturens råvaror med den bästa vegokassen

Är du vegetarian eller vegan ooch söker den bästa matkassen för vegetarianer? Här listar vi alla de bästa vegokassarna varav vissa är lakto-ovo-anpassade från välkända leverantörer som Linas matkasse, City Gross, ViktVäktarnas och många fler, perfekt för de som vill äta 100% vegetarisk kost. Med färska råvaror och lättlästa recept går det fort att tillaga middagarna i dessa vegokassar.

Nu finns 6 vegetariska matkassar ↓

City Gross vegetariska kasse
En helt vegetarisk och färsk kasse med Ä-märkta produkter där quorn, soya, linser och bönor används som basprodukter. Med färdiga recept får du 3 - 4 kompletta vegetariska middagar.
  Personer 4
  Antal middagar 3 - 4
  Tillagningstid ~30 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 439:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.2]
Läs mer / Beställ
NYHET
Green Feast Matkasse (Vegetarisk)
En ny, välfylld hälsokasse bestående av 80% plantbaserat och 20% lakto-ovo-vegetariska ingredienser. En ny smakupplevelse som både kropp och sinne får re-changed, ren energi av.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5-10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 10 Genomsnitt: 4.6]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ
Viktväktarnas vegetariska matkasse
Är du vegetarian och samtidigt vill äta enligt Viktväktarna för en mer hälsosam viktminskning så är den nya vegetariska matkassen helt rätt val för dig. I vegokassen ingår 3 -4 middagar för 4 personer.
  Personer 4
  Antal middagar 3-4
  Tillagningstid ~20 - 30+ min
  Pris Ord. 499- 599:-
  Betyg
[Totalt: 95 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid vegokasse
Så gott, och så hälsosamt! En god middagskasse för de som söker helt vegetariska alternativ. Matkassen innehåller minst 50% ekologiska råvaror och inspirerande recept som gör matlagningen enkel.
  Personer 4
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~30 - 45 min
  Pris 525:-/ Ord.pris 675:-
  Betyg
[Totalt: 17 Genomsnitt: 4.3]
Läs mer / Beställ
Linas Vegetariska
En sund middagskasse med grön inspiration och goda, vegetariska middagar som uppskattas av såväl stora som små och är extremt näringsrika. Tillaga enkla maträtter som är anpassade för en lakto-ovo-vegetarisk kost.
  Personer 4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~25 - 45 minuter
  Pris 679:- / Ord. 829:-
  Betyg
[Totalt: 7 Genomsnitt: 4.4]
Läs mer / Beställ
Middagsfrid Vegetariskt julbord
Slipp all planering och stress i år genom att beställa Vegojulbordet som är den ultimata julbordskassen för dig som äter lakto-ovo-vegetariskt. Beställ senast den 9/12 för att få hemleverans den 20 december.
  Personer 6 - 8
  Antal middagar 1
  Tillagningstid -
  Pris 1195:-
  Betyg
[Totalt: 2 Genomsnitt: 5]
INTE TILLGÄNGLIG

Vegokassen: Den ultimata matkassen för vegetarianer

Den bästa matkassen för vegetarianer hittar du enklast via oss och vår stora topplista. En vegokasse är för dig som vill äta mer vegetarisk mat men behöver kunskap, inspiration och mer tid i vardagen. Kanske har man fastnat i ett och samma recept som man lagar flera gånger, och dessa kassar är isåfall fulla med inspirerande maträtter från världens alla hörn influerade av Indien, Afrika och Asien, samt svenska omtyckta klassiker framtagna av specialiserade vegokockar med fokus på hälsosam mat.

Minst 50% av råvarorna är ekologiska beroende på vilken kassen du köper, men vissa har 100% ekologiska råvaror, läs mer under respektive matkasse.

Nu slipper du äta tråkig sallad resten av livet – att tillaga vegetarisk mat ska vara både inspirerande samtidigt som den är fylld av vitaminer, proteiner och mineraler som kroppen och humöret behöver för att få energi och kunna hålla igång hela dagen. Med klimatsmarta, innovativa och framförallt gröna recept får du enkelt vardagen att gå ihop utan att äta kött, utan istället fokusera på intressanta ingredienser som ger en extra guldkant i vardagen.

Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att äta vegetariskt, och alla vegetariska matkassar som finns hos oss på middagskassen™ från ledande svenska leverantörer gör det både roligt och enkelt att laga vegetarisk mat hemma.

Klimatsmarta vegetariska matkassar som minimerar utsläppen

Här har vi listat alla populäraste vegetariska matkassarna för två (2) personer, ända upp till fyra (4) personer med upp till 4 middagar som även passar veganer. Du hittar också de bästa lakto-ovo-anpassade varianterna vilket innebär att de kan innehålla exempelvis ägg och andra livsmedel som kan komma från frigående höns/levande kreatur. Inkl. vegetariska matkassar för personer med gluten- och/eller laktosintolerans. Idag är vi mycket väl medvetna om hur den plågsamma industrin ser ut bakom stängda dörrar – det är inte alltid så vackert som varumärkena vill få det att verka med glada kor och grisar som springer i hagen hela dagarna i ända.

Genom att beställa en 100% vegokasse vet du att du inte supportar denna typ av industri, samtidigt som vegokassarna är klimatsmarta och minimerar utsläppen då köttindustrin faktiskt är det som påverkar klimatet och den globala uppvärmningen mest.

Vegetariska matkassar från ledande leverantörer över hela Sverige

De bästa leverantörerna av vegokassar och lakto-ovo är nu Linas matkasse / hälso- och flexitariankasse, goda City Gross vegetariska kasse, nya Viktväktarnas vegetariska matkasseÅrstiderna vegokasse samt sist men inte minst Middagsfrid vegetariska matkasse. Samtliga leverantörer har fri frakt vilket innebär att kassarna levereras direkt till dörren helt kostnadsfritt så länge man har en aktiv prenumeration. Leveranserna sker en gång i veckan eller en gång varannan vecka beroende på hur ofta det passar dig. Perfekt om du någon gång vill ta en paus och laga egen vegomat under någon vecka eller så. Du hittar även aktuella prova-på priser och oberoende recensioner.

Nyhet – är du vegetarian men ändå uppskattar fisk då och då så vill vi tipsa om den Pescetariska matkassen som är en helt ny matkasse från Årstiderna – nu kan du köpa den med 20% rabatt.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå i vegokassen?

Vilka klassiska recept kan ingå i en typisk vegokasse? Här tar vi exempel från leverantören Middagsfrid som specialiserat sig på matkassar med vegetariskt, ekologiskt innehåll; hur låter panerad chevré med betsallad + smarrig blomhål och gremolata? Eller vad sägs om den inspirerande vegorätten svarthål- och citronpasta med valnötter, kanske basilikabiffar med sötpotatissallad och komplementet chili- och limedressing inför helgen.

Alla maträtter inspireras av säsongsanpassade premiumråvaror och har stöd för Á la carte om du någonsin skulle behöva anpassa din egna vegokasse. Kanske väntar ett evenemang runt hörnet, och du vill lägga till en specifik kötträtt? Inga problem! Alla matkasseleverantörer på denna sida har vegetariska matkassar med 50 – 100% ekologiska råvaror.

 Rabattkoder, prova-på priser och välkomstpremier

Om du aldrig tidigare beställt hem en matkasse få har du en rad olika välkomstrabatter och premier att kolla lite närmare på, nu kan du exempelvis prova Linas matkasse från endast 399 kr med fri hemkörning till dörren, eller varför inte prova den nya veganska matkassen från Smart Feast för endast 799:-. Du hittar vår lista med aktuella kassakoder här.