Matkasse för effektiv viktminskning och hälsosam viktnedgång

Har du svårt att gå ner i vikt så är vår kategori med matkassar för viktminskning rätt val för dig. Alla matkassar du hittar här ger en suverän boost med goda, hälsosamma recept för att effektivt gå ner i vikt utan att gå upp alla kilon om du slutar. ViktVäktarnas SmartPoint-beräknade matkasse, GI, 5 2 och LCHF är alla välbeprövade metoder med fokus på viktnedgång, prova-på priser från 299:-

Exklusiv välkomstrabatt på ViktVäktarnas matkasse:200:- i rabatt (gäller nya kunder): Visa rabattkod

Nu finns 4 hälsosamma matkassar för viktminskning ↓

Laktosfria ViktVäktarkassen
Denna 100% laktosfria matkasse från ViktVäktarna serverar 5 Smartpoint-beräknade middagar. En välfylld matkasse perfekt för de hushåll som söker en kalorisnål, men sund livsstil fri från laktos.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord.pris fr. 629:-
  Betyg
[Totalt: 132 Genomsnitt: 4.5]
Läs mer / Beställ
ViktVäktarkassen
Gott och kalorisnålt på samma gång, perfekt för den som vill få koll på kaloriintaget för en mer effektiv viktnedgång. Med SmartPoint-beräknade recept får du 3 - 5 middagar i ViktVäktarnas matkasse.
  Personer 2 - 4
  Antal middagar 3 - 5
  Tillagningstid ~20 - 40+ min
  Pris Ord. fr. 599:-
  Betyg
[Totalt: 165 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ
Lätta ViktVäktarkassen
Nyhet från ViktVäktarnas: Kickstarta din viktminskningsresa med hälsosamma, mättande middagar fyllda med nyttigheter. 10 Smartpoints / kasse. Går fort att tillreda, nu med introduktionspris.
  Personer 2-4
  Antal middagar 4
  Tillagningstid ~25 - 40+ min
  Pris Ord. 599- 699:-
  Betyg
[Totalt: 90 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
NYHET
Vegan Feast Matbox
Nyttigare än såhär blir det inte! En 100% vegansk och ekologisk matkasse som består till största delen av plantbaserad kost. Goda smaker och naturliga råvaror skapar en perfekt kombination som är svår att motstå.
  Personer 2-5
  Antal middagar 3
  Tillagningstid ~5 - 10 min
  Pris Ord. 740:- / 1140:-
  Betyg
[Totalt: 25 Genomsnitt: 4.7]
Läs mer / Beställ
Viktväktarnas vegetariska matkasse
Är du vegetarian och samtidigt vill äta enligt Viktväktarna för en mer hälsosam viktminskning så är den nya vegetariska matkassen helt rätt val för dig. I vegokassen ingår 3 -4 middagar för 4 personer.
  Personer 4
  Antal middagar 3-4
  Tillagningstid ~20 - 30+ min
  Pris Ord. 499- 599:-
  Betyg
[Totalt: 95 Genomsnitt: 4]
Läs mer / Beställ
GI-Boxens GI-rätter
GI boxen ger dig upp till 40 färdiglagade GI-luncher och middagar varannan vecka samt enkla recept på GI-anpassade frukostar och mellanmål. Perfekt för en viktminskning som består och känns rätt.
  Personer 1
  Antal middagar 10 / 20 / 40
  Tillagningstid ~5 - 10 minuter
  Pris Fr. 695:-
  Betyg
[Totalt: 70 Genomsnitt: 4.1]
Läs mer / Beställ

Viktminskningskassen: Den bästa matkassen för att se kilona rasa

Nu behöver inte du inte längre tänka på vad du kan eller inte kan äta, kassarna är helt anpassade efter ditt val av diet, och det enda du behöver göra är att tillaga maträtterna, äta dem – och se kilona rasa. Med perfekt sammansatta recept anpassade efter LCHF metoden, GI metoden, 5 2 samt ViktVäktarnas metod blir det enklare än någonsin att hålla en diet utan att fuska eller inte ha inspiration för vad man ska äta ikväll. Använd recepten om och om igen så vet du att du får i dig det du behöver att en stabil och säker viktnedgång, och det bästa av allt – det är så mycket billigare än att åka till affären och kanske råka köpa med en chipspåse som kanske inte skulle varit med i shoppingen.

Vad är LCHF metoden och vad ingår för recept i den?

LCHF är förkortningen för Low Carb High Fat vilket innebär att man undviker kolhydrater helt i sin kost. Kolhydrater omvandlas till socker när den bryts ner i kroppen och detta är den största orsaken till övervikt i dagens samhälle. Socker sätter sig främst i buken, låren och överkroppen, och kombinerar man detta med ett stillasittande arbete utan att motionera så är denna kombination den värsta tänkbara när man försöker banta eller gå ner i vikt.

Socker och kolhydrater går hand i hand när det gäller övervikt och man kan genom att äta enligt LCHF metoden gå ner avsevärt mycket i vikt, eller återställa sin originalvikt man borde legat på om man inte hade ätit socker eller kolhydrater från födseln. LCHF likställs med Stenåldersdieten när man bara åt bär, kött och grönsaker. LCHF metoden ger dig garanterat en rivstart och du kommer se kilona rasa om du verkligen äter enligt recepten som ingår i ovan LCHF-anpassade matkassarna – fuska inte.

Kombinera med träning och gå ner i vikt ännu snabbare

Kombinera detta med träning så rasar kilona ännu snabbare och du kommer på bara några veckor både se ut och må som en ny, frisk människa samt känna dig superpigg, något som boostar viktnedgången ytterligare. LCHF rekommenderas av dietister världen över och det finns inga nackdelar med denna diet, endast fördelar, trots livslångt intag. Du förlorar inga livsnödvändiga ämnen eftersom socker eller kolhydrater faktiskt inte tillför någonting förutom trötthet och övervikt.

Några typiska recept som kan ingå i en klassisk LCHF matkasse kan vara fiskbiffar med limeaioli och ruccolasallad, köttfärslimpa med citrondoftande broccolimos, gräddiga kotletter, currykycklinggratäng med blomhålsris (blomkolsris är en av de bästa ersättarna till ris) och annat gott men mättande och som boostar viktminskningen.

Psst. Notera att 5 2 metoden egentligen innebär att man inte äter över 500 kalorier två (2) dagar i veckan. Går perfekt att kombinera med såväl LCHF som GI eller ViktVäktarna, då det boostar viktnedgången ännu mer. Så egentligen kan man säga att alla kassar här är 5 2 anpassade då de innehåller middagar för 5 dagar i veckan, resterande 2 dagar kan man köra 5 2.

Leverantörer av LCHF matkassar

Mer information kommer inom kort när vi hittat en leverantör av LCHF matkasse som levererar över hela Sverige. Vi rekommenderar istället att spana in andra leverantörer av viktminskningskassar, exempelvis ViktVäktarnas från City Gross eller populära GI boxen.

Vad är GI metoden och vad ingår för recept i den?

GI står för Glykemisk Index och är förenklat ett mått på hur lång tid det tar för kroppen att förbränna olika typer av livsmedel. Har råvaran eller livsmedlet ett högt GI så bryts det ner fort, medan ett lågt GI innebär att det tar längre tid för kroppen att processa och bryta ned. Genom att äta livsmedel med lågt GI förbränns det långsammare av kroppen och resultaten blir då att man får en längre mättnadskänsla, stabilt blodsocker – samt en stabil viktnedgång (eller viktuppgång om du är extremt underviktig). Att äta enligt GI metoden är faktiskt mer av en livsstil, då du slutar tappa i vikt trots att du fortsätter äta det. Den där tråkiga kulan runt magen försvinner också, och du känner dig friskare och mer hälsosam redan någon vecka efter att du startat äta GI anpassade maträtter och livsmedel.

Hos oss på middagskassen™ listar vi de bästa GI-anpassade matkassarna från den omtalade leverantören GI Boxen, som egentligen inte är en leverantör av färdiga kassar, utan tillagar rätterna som levereras färdiga – bara in i micron eller ugnen och inom 10 min har du en komplett GI anpassad måltid.

Klassiska recept som finns i GI Boxens färdigrätter är bland annat Chicken Kerala som är indisk kyckling med råris och grönsaker, Vegetariska bönbiffar med tomat-quinotto, ärtpesto och sellericréme, Laxburgare med vildris och ärtor serverade med citrussås och många, många fler.

Leverantörer av GI matkassar och GI färdigrätter

Nu finns en leverantörer av GI anpassade maträtter – GI Boxen. Läs mer om GI Boxen här och starta en prenumeration med fri hemleverans direkt till dörren direkt som du värmer upp och äter som den är för att hälsosamt gå ner i vikt och upptäcka en ny, hälsosam livsstil. I dagsläget finns igen GI matkasse som rekommenderas av oss.

Vad är ViktVäktarmetoden och vad ingår för recept i den?

ViktVäktarnas Smartpoint-beräknade middagskassar från City Gross är anpassade för en hållbar, nyttig och hälsosam livsstil som låter dig gå ner i vikt på rätt sätt, vilket gör att man slipper gå upp alla kilon direkt om man slutar äta enligt recepten. Med ViktVäktarna äter man bra mat som både smakar gott och är inspirerande. Med ViktVäktarnas smarta recept är det både enkelt och går snabbt att tillaga, vilket ger dig mer tid över till annat. ViktVäktarnas kost-och utbildningsansvariga Karin Nileskog är expert i sitt ämne och tar alltid fram de bästa maträtterna vilket genererar hälsosamma, nyttiga och sunda matvanor, vilket i längden fungerar som ett stöd för den som vill minska i vikt – och stanna där.

Vill man inte gå ner i vikt kan man bara äta lite större portioner. Kassarna finns med 3 till 5 smartpoint-beräknade middagar, och passar hushåll på mellan 2 till 4+ personer och finns idag i 3 olika utföranden – den vanliga middagskassen, den vegetariska matkassen samt den laktosfria varianten. Priser från 299:- / matkasse (inklusive välkomstpremie).

Klassiska recept som kan ingå i en matkasse från ViktVäktarna är bland annat zucciniplättar med bönsallad, grillad lax med pastasallad, chiliräkor med pasta, kokoskyckling samt tunnbrödssouvlaki. Du hittar alla senaste recepten under respektive kasse.

Leverantörer av ViktVäktarnas matkasse

ViktVäktarnas matkassar komponeras och levereras av City Gross. City Gross har ett nära samarbete med ViktVäktarnas kost- och näringsexperter och tar fram de bästa maträtterna och recepten, alltid med färska råvaror, svenskstyckat kött, spännande ingredienser och mer för en så varierande och hälsosam matupplevelse som bara går.

Vilka leverantörer har matkassar för viktminskning?

De leverantörer med fri hemleverans av middagar för smart och hälsosam viktnedgång är City Gross / ViktVäktarna samt GI Boxen. Alla aktörer är specialiserade på sina egna viktminskningskassar, och så fort vi hittar en ny leverantör så kommer den listas här.

Menyexempel: Vilka recept kan ingå?

Alla recept som ingår i dessa viktminskningskassar är perfekt sammansatta och anpassade för en trevlig viktnedgång som håller dig mätt längre, minskar sötsuget, smakar bra och ger mer pengar i plånboken – och framförallt mer tid i vardagen för att du ska kunna göra andra trevligare saker än att handla mat och googla efter recept som passar din utvalda diet. Alla middagskassar här ger dig en garanterad viktminskning om du äter recepten enligt ordning och inte fuskar genom att äta lite annat smått och gott lite här och där. Några klassiska recept som kan ingå för såväl GI som LCHF är mer kött, mer grönsaker, och inga eller långsamma men mindre mängd kolhydrater, eftersom det alltid är sockret i kolhydrater som är boven.

ViktVäktarna däremot har en annan typ av viktminksningsmetod – deras rätter kan innehålla en hel del kolhydrater men i deras fall är det mängden eller storleken på portionerna som räknas. Mindre portioner som ändå håller dig mätt med näringsrika ingredienser är nyckeln i detta fall. Typiska recept kan innehålla mycket bönor, groddar, kyckling, nötkött, kryddor i alla former och smaker, blomkål, pastasallader, grädde och liknande. Läs mer under respektive diet ovan.

Prova-på priser, rabattkoder och välkomstpremier

Idag finns några olika välkomstrabatter att använda sig av om man vill gå ner i vikt med en viktminskningskasse och spara in på månadens matbudget samtidigt. Nu kan du exempelvis prova ViktVäktarnas matkasse för endast 399:-, inklusive hemleverans till dörren eller hämta gratis i butik. Nu får du en rabatt på 200 kr som gäller valfri matkasse från City Gross. Så gott, så enkelt – och så prisvärt!

City Gross välkomstrabatt: 200:- rabatt på första (valfria) matkassen

Nu får alla nya kunder som beställer matkasse (inklusive Viktväktarnas) för första gången en välkomstrabatt på 200:-. Rabatten gäller på valfri matkasse från City Gross. Inget krav på minimum-order och kan användas max en (1) gång per kund.
Rabattkod från City Gross City Gross matkasse Gäller tillsvidare

Recept som kan ingå i LCHF-matkassar.